Apps Support and Support Apps

Apps Support and Support Apps
als deel ven een hybride persoonlijke leeromgeving (PLE)

Bert Frissen / Avans Hogeschool
Jeroen ten Haaf / Universiteit Maastricht

Bert Frissen start deze sessie met een korte inleiding.
Wat moeten we eigenlijk met Apps in het HO? Wie bepaalt wat? Wat doe je als HO-instelling (zelf). Neem je de Apps op in het aanbod van de Personal Learning Environment (PLE?) Is het niet Mobile first en wordt het niet Mobile only?

Avans heeft een app ontwikkeld om Apps te vinden.
Webservice SSAPPfinder (Study Support Application Finder). www.ssappfinder.nl/finder.php

De hoofdcategorieën worden in keuze ringen weergegeven. De App is een soort filter die in de Apps uit de Avans database zoekt naar jouw opgegeven criteria (bijvoorbeeld beschikbaar voor iPad, moet offline gebruikt kunnen worden, etc). De Apps in de database hebben metadata die in een handmatig ingevulde database worden ingebracht en de Apps worden gewaardeerd door de gebruikers, zo komt er een ranking. Je krijgt dan de meest toegesneden apps in plaats van vele apps die hetzelfde doen en (net) niet werken.

Als Blogger vraag me af of wij moeten filteren en ordenen van apps. Is dit niet “oud” denken? Wij weten wat goed voor je is.. Denk eens aan Hyves (weg), Twitter (voor “oude mensen”) oftewel wat gisteren “hot” was is vandaag “out”. De community stuurt zelf. Een App waarbij een database met Apps en door anderen bedacht criteria die handmatig moet worden bijgehouden is best een mooie stap. Maar past dat wel in deze tijd waar juist de kracht van het internet “regeert” en de gebruikers de push zelf geven, ranken met eigen steeds veranderende criteria? En een hoeveelheid aan nieuw dagelijks aanvoer van geweldige Apps.

Het is misschien wel een aanrader om dit initiatief te combineren met Eduapp.nl, dan is er een doorgaande lijn vanuit PO, VO, MBO naar HO. En samen staan “we” sterk?!

In deel 2 van deze presentatie vertelt Jeroen ten Haaf over de Mobile Reflection App (gratis beschikbaar, zoek op Mobile Reflection App of MRA2)

Kort beeld van de Universiteit Maastricht:
PGO concept centraal, een groot complex in de stad waar je elkaar kunt treffen, alles digitaal en vooral OOK F2F contact tussen studenten en docenten.

De App is ontwikkeld om met een heel simpele interface reflecties en feedback te genereren. Geen complexe handelingen voor de gebruiker.

Doel is om de documenten, foto’s etc zo simpel mogelijk via de App te plaatsen in de Cloud (Dropbox).

Je moet dan bij je credentials  wel je DropBox account opgeven.

Er is ook een Pro versie in de maak die 2 nieuwe functionaliteiten krijgt:
1. Cloud service naar keuze mogelijk maakt (kan ook eigen server in  house)
2. Reminder functie, krijg je een herinnering dat je nog een document moet insturen of andere actie moet uitvoeren.

Het sterke van deze app is inderdaad de eenvoud. Of het je past kun je gemakkelijk uitproberen door de gratis App uit te proberen.

Advertenties

Over hlogtenberg

Ik ben programmamanager ICT&Onderwijs&Onderzoek bij Saxion. Ik hou er van trends te volgen en te experimenteren. Verder vind ik het leuk om te coachen.
Dit bericht werd geplaatst in 2013, Heino Logtenberg. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s