Edukator blogt op Dé Onderwijsdagen

Net als in voorgaande jaren hebben SURF en Kennisnet een aantal edubloggers gevraagd verslag te doen van Dé Onderwijsdagen. Dit jaar ben ik, Janneke Schuurman, een van hen. Afgelopen voorjaar ben ik begonnen met de website Edukator.nl. Deze site brengt nieuws over onderwijsinnovatie en ICT en bijdragen van gastbloggers  (heb je een leuk idee, trek dan even aan de bel!).

Edukator deed dit jaar onder meer verslag van de onderwijsbeurs IPON en het seminar Massive open online courses dat SURF in februari organiseerde. In de afgelopen maanden kwamen verschillende trends in onderwijsland aan bod, van de Steve Jobsscholen tot open leermaterialen en flipping the classroom.

Operation Education

Aandacht was er ook voor een nieuwe beweging van onderwijsvernieuwers, Operation Education. De eerste keynote op dinsdag 12 november is Claire Boonstra. Zij sprak dit voorjaar al op de IPON en het e-Learning Event. Met Operation Education heeft zij een grote groep mensen bij elkaar gebracht die allemaal iets willen met het onderwijs: het moet anders, het moet beter. En vooral: meer ruimte voor het individuele talent van kinderen. De inzet van ICT moet dat mogelijk maken.

Tijdens het in april door Operation Education georganiseerde Festival of Solutions in Driebergen, gaf technologie-expert Yuri van Geest zijn visie op de wereld over 20 jaar en de implicaties daarvan voor het onderwijs. Het verslag hiervan, Cyborgs in de klas – misschien eerder dan je denkt (of wilt),  is één van de tot nu toe meest gelezen artikelen op Edukator. Dat geeft aan dat het onderwerp zeker leeft.

Onvermijdelijk zal een belangrijk deel van de keynote van Claire Boonstra gaan over thema’s die ze al eerder aanroerde, want aan de missie van Operation Education is niets veranderd. Maar wie weet is er ook ruimte voor nieuwe invalshoeken, die tijdens eerdere onderwijscongressen niet – of minder prominent – aan bod kwamen.

Andere sessies die op mijn bezoeklijstje staan, gaan over massive open online courses (mooc’s) en learning analytics. Binnenkort meer hierover.

Over Edukator

Edukator.nl (een initiatief Janneke Schuurman) publiceert nieuws over onderwijsinnovatie & ICT.
Dit bericht werd geplaatst in 2013, Janneke Schuurman en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s