Verplichte kost groep 8

In groep 8 moeten (de meeste) kinderen een keuze maken voor een andere school. Hoe doe je dat dan? School|Info heeft daarvoor iets ontwikkeld wat zeker een rol kan spelen bij het proces van kiezen.

Naast de website Schoolkompas.nl is er ook een App (die nu nog alleen werkt op de iPhone, later ook op de iPad en er komt een App voor Android)  en een lesbrief. De lesbrief biedt de leerkracht houvast om Schoolkompas.nl te betrekken bij de les en de schoolkeuze.

Rens van den Boogaard vertelde met trots over dit instrument. Hij legde uit hoe dit tot stand was gekomen. De eerste vraag die hij stelde was: “Wat willen leerlingen weten voor een schoolkeuze?” Dat dit bij ouders iets anders opleverde dan bij de kinderen ligt voor de hand. En de tweede vraag was: “Hoe willen ze dat zien?” Wat het meest werd genoemd was de sfeer van de school. Helaas is die volgens Rens niet altijd te laten zien. Daarom is er voor gekozen om een overzichtelijk pagina te maken per school. Niet te veel informatie, maar simpel en overeenkomstig aan iets wat voor kinderen herkenbaar is. En dat is het ook geworden.

Bij de schoolkeuze speelt het resultaat van het examen van de VO-school niet mee. Dat geldt voor zowel de ouders als de leerlingen!

Voor ouders zit er meer informatie achter. Uit het onderzoekje bleek dat de ouders meer informatie willen en die kunnen ze dan ook vinden door ‘door te klikken’.

Nog niet alle scholen doen mee, alles gaat op vrijwillige basis, maar wat mij betreft zou het voor de VO-scholen bijna vanzelfsprekend moeten zijn om alles te vullen. Veel werk is het niet en de gebruikers kunnen heel overzichtelijk alles zien.

In januari gaat iedereen hier van horen… Per (digitale) post, in de media of iets anders.

Advertenties

Over Erwin Klaasse

Mijn naam is Erwin en mijn hondje heet Jeroentje.
Dit bericht werd geplaatst in 2012, Erwin Klaasse. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s