Hulpinstrument Webwalk

Via de website Webwalk.nl is het mogelijk om een echte Webwalk te doen. Je wordt als het ware meegenomen op een reis over het wereldweb.

Digital Playground heeft een ‘klein programmaatje’ ontwikkeld dat de gebruiker de mogelijkheid geeft om oefening te doen. De gebruiker wordt als het ware mee op reis genomen. De oefening die nu al gratis te doen is door de ‘plugin’ te downloaden op Webwalk.nl is een oefening waarbij het gaat om het ontwerpen van een CD-hoesje. Daar komt nogal wat bij kijken en dat ontdekt de deelnemer op zijn reis.

En er is ook gedacht aan het gebruik van bronnen. De deelnemer komt automatisch op een pagina waar te zien is hoe er omgegaan zou moeten worden met auteursrechten.

En er is ook gedacht aan bronnen op internet. Zo wordt er o.a. gekeken naar Flickr.

Ik heb het geprobeerd en ik zie zeker de meerwaarde hier van in. Het is nog geen #samenopreis, maar het komt er wel heel dicht bij, want vanaf januari zullen docenten die zich aanmelden ook zelf lessen kunnen maken en met een account tot 150 leerlingen kan een leerling aan de slag. De docent kan alles bijhouden en krijgt bovendien een overzicht! De leerling krijgt een overzicht van zichzelf.

De installatie van het programmaatje stelt niet heel veel voor en er kan direct begonnen worden.

Geweldig om  zo een eerste stap te maken met webtools, want foto’s en afbeeldingen bewerken gebeurt niet met een programma op de computer, maar gewoon online (zoals het volgen mij hoort), met Pixlr.

Advertenties

Over Erwin Klaasse

Mijn naam is Erwin en mijn hondje heet Jeroentje.
Dit bericht werd geplaatst in 2012, Erwin Klaasse en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s