Een levenlang leren met OpenU

Edublogger Wilfred Rubens doet live verslag vanaf Dé Onderwijsdagen 2011 over…. zijn eigen sessie over een levenlang leren met OpenU.

In deze sessie ben ik ingegaan op OpenU, een nieuw initiatief van de Open Universiteit waar ik projectleider van ben. Met OpenU wil de Open Universiteit kenniswerkers ondersteunen op een flexibele manier kennis en vaardigheden op academisch niveau te ontwikkelen en up to date te houden. De noodzaak om een levenlang leren te faciliteren en het besef dat de leerbehoeften van kenniswerkers niet uitsluitend bevredigd kunnen worden met cursussen en opleidingen, liggen hier aan ten grondslag.

In deze presentatie ben ik ingegaan op de achtergronden en de inhoud van het project.

Een belangrijk onderdeel van OpenU is het kennisabonnement. Voor een laag bedrag kunt u een carriere lang geupdate worden over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en deze ook daadwerkelijk bestuderen. Om dit te verwezenlijken worden op het gebied van Onderwijs- en Leerwetenschappen momenteel drie diensten via een kennisabonnement aangeboden: online masterclasses, toegang tot digitale zelfstudiematerialen en korting op evenementen die periodiek worden georganiseerd.

Hieronder vind je de slides van deze presentatie. OpenU vind je via www.openu.nl

Advertenties

Over wrubens

Wilfred Rubens houdt zich sinds eind 1995 bezig met ICT en leren. Hij heeft gewerkt binnen het middelbaar beroepsonderwijs, bedrijfsleven, de zorgsector en hoger onderwijs. Op dit moment is hij als projectleider OpenU en e-learning adviseur werkzaam bij het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit. Wilfred is redactielid van e-learning.nl en jurylid van de Nederlandse e-learning award. Hij onderhoudt een weblog over technology enhanced learning (http://www.wilfredrubens.com). Wilfred Rubens treedt regelmatig op als dagvoorzitter, spreker, workshopbegeleider en gastdocent over e-learning. Hij heeft een groot aantal publicaties over e-learning op zijn naam staan. Hij is lid van de adviesraad van het nationale e-learningcongres en van de advisoryboard van de Online Educa in Berlijn. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com
Dit bericht werd geplaatst in 2011, Wilfred Rubens en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s