Edubloggersdiner 2011

Dé Onderwijsdagen beginnen voor mij eigenlijk altijd al op de maandagavond. Dan vindt het Edubloggers diner plaats. Wat acht jaar geleden begonnen is met een etentje van zes Nederlandse en Vlaamse bloggers en niet-bloggers, is inmiddels uitgegroeid tot een heus ‘event’ waar zo’n veertig mensen aan meedoen.

Het concept is eenvoudig: je spreekt een plaats en tijdstip af, eet en drinkt wat (voor eigen rekening, met uitzondering van een borrel die we dit jaar van Surf en Kennisnet krijgen aangeboden). Het meest complexe is nog het vinden van een geschikte locatie die in staat is een grote groep van eten en drinken te voorzien (met dank aan Karin Winters en Liesbeth Mantel voor het organiseren).

Je praat vervolgens vooral met elkaar over je gezamenlijke passie die ‘Onderwijs en ICT’ heet. Veel van de aanwezigen bloggen zelf, al is dat geen voorwaarde voor deelname (tijdig opgeven en betalen is dat wel).

Ook zijn er altijd wel deelnemers die een nieuwe gadget bij zich hebben, waarvan de anderen zich dan weer afvragen of het zinvol is om deze nieuwe tool te gebruiken voor leerdoeleinden. Meestal is het antwoord op die vraag bevestigend. Ik heb tijdens Edubloggers diners bijvoorbeeld voor het eerst een e-reader en een Flip camera vast mogen houden.

Het Edubloggers diner is wat mij betreft een illustratie van het sociale karakter van sociale media. Online ontstaat een band die maakt dat je elkaar ook in levende lijve wilt ontmoeten. En vervolgens blijf je online contact houden.

Wilfred Rubens
www.wilfredrubens.com

Advertenties

Over wrubens

Wilfred Rubens houdt zich sinds eind 1995 bezig met ICT en leren. Hij heeft gewerkt binnen het middelbaar beroepsonderwijs, bedrijfsleven, de zorgsector en hoger onderwijs. Op dit moment is hij als projectleider OpenU en e-learning adviseur werkzaam bij het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit. Wilfred is redactielid van e-learning.nl en jurylid van de Nederlandse e-learning award. Hij onderhoudt een weblog over technology enhanced learning (http://www.wilfredrubens.com). Wilfred Rubens treedt regelmatig op als dagvoorzitter, spreker, workshopbegeleider en gastdocent over e-learning. Hij heeft een groot aantal publicaties over e-learning op zijn naam staan. Hij is lid van de adviesraad van het nationale e-learningcongres en van de advisoryboard van de Online Educa in Berlijn. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com
Dit bericht werd geplaatst in 2011, Wilfred Rubens en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Edubloggersdiner 2011

  1. Mooi toch dat het nu na ‘slechts’ 7 jaar (in 2004 deden we dit voor het eerst, het is dus wel de 8e keer) iets is geworden wat ‘altijd’ zo was. 🙂

  2. het edubloggersdiner heeft mij aangezet tot het starten van een weblog, of dat nou een verrijking is, is de vraag maar ik vind het edubloggersdiner een prachtige start van de onderwijsdagen.

  3. Willem zegt:

    Toevallig kwam ik vorige week nog een leuke spreadsheet tegen in mijn Google Docs met het overzicht van de deelnemers aan het edubloggersdiner van 2006. Toen waren we dus met 9 personen!
    Zie: http://twitter.com/#!/trendmatcher/status/133527608334876672/photo/1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s